Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μερικά ακόμη νέα βιβλία....

 Αλκιβιάδης Κούσης
Οι φίλες μας... οι μάγισσες!
Εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου
Πατάκης
(Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου εδώ)

Το πρώτο βιβλίο του εκπαιδευτικού Αλκιβιάδη Κούση ανοίγει τον κόσμου του παραμυθιού και της μαγείας στους αναγνώστες του! Στο σπίτι της γιαγιάς τους στο χωριό τρία αδέρφια κατά λάθος, λύνουν ένα ξόρκι, με αποτέλεσμα τρεις μάγισσες να ζωντανέψουν! Τρεις μάγισσες, που πρέπει να γίνουν καλές, για να μη χαθούν για πάντα...Ένας κρυμμένος θησαυρός και ένα αγαπημένο σπίτι που κινδυνεύει να πουληθεί για να τα καταφέρει μια οικογένεια, έρχονται να προστεθούν στην ευφάνταστη αυτή ιστορία, με αποτέλεσμα να μη θες να την αφήσεις απ' τα χέρια σου!


Ελένη Δικαίου
Ένας ήρωας με... πέταλα
Εικονογράφηση: Απόστολος Καραστεργίου
Πατάκης

Ο βασικός ήρωας και αφηγητής στο νέο βιβλίο της Ελένης Δικαίου είναι ένας  γάιδαρος... με πέταλα κυριολεκτικά και μεταφορικά! Ο δουλευτής γαϊδαράκος Αλέκος χάνει το αφεντικό του και οι νέοι του ιδιοκτήτες δεν τον θέλουν. Παρόμοια τύχη έχουν και οι άλλοι δύο ήρωες που ξαφνικά υποχρεώθηκαν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες  πρωτόγνωρες, όπως η  Πελίνα η πανέμορφη φοραδίτσα του ιππικού ομίλου  και  ο  μπάρμπα-Πιερό που κανείς δεν τον θέλει πια στο τσίρκο, όπου είχε περάσει ολόκληρη την ζωή του. Μια ιστορία  με τρεις ήρωες που όπως λέει και η συγγραφέας σε συνέντευξή της στην Press Publica "περνάει το αισιόδοξο μήνυμα πως όλοι μας κρύβουμε μια δύναμη που ίσως ποτέ δεν είχαμε φανταστεί και  την ανάγκη για συντροφικότητα ,τα μοναδικά όπλα με τα οποία μπορεί κανείς να νικήσει ό,τι μοιάζει αδύνατο να νικηθεί και να κρατήσει την νίκη του για πάντα". (Δείτε όλη τη συνέντευξη στον Γιώργο Κιούση εδώ)

Μαρία Παπαγιάννη
Είχε απ' όλα και είχε πολλά
Εικονογράφηση: Έφη Λαδά
Πατάκης

Ακόμη ένα  παραμύθι από τη Μαρία Παπαγιάννη για έναν βασιλιά που είχε απ' όλα και είχε πολλά. Έναν βασιλιά που παρόλο που ζούσε ευτυχιαμένος στο βασίλειό του, ξαφνικά είδε ένα όνειρο και ο φόβος φώλιασε μέσα του. Και κάπως έτσι όλα άλλαξαν και η ευτυχία αντικαταστάθηκε από τη δυστυχία, η εμπιστοσύνη από τη δυσπιστία, η φιλία από τη μοναξιά και η αξιοπρέπεια χάθηκε για πάντα. Μέχρι που ήρθε το τέλος...ένα τέλος οδυνηρό, αλλά και ελπιδοφόρο...'ετσι, όπως συμβαίνει στα παραμύθια...

Βασίλης Κουτσιαρής
Η τέταρτη γοργόνα
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Κόκκινη κλωστή δεμένη 

Μια ιστορία για μια γοργόνα βγαλμένη λες από το παραμύθι του Άντερσεν. Μια ιστορία που σμίγει την πραγματικότητα με τη φαντασία σε ένα νησί που θυμίζει τον τόπο διαμονής και τις "εικόνες" της ζωής του συγγραφέα. Μια ιστορία που αφηγείται λεκτικά και εικονιστικά. Μέσα από παραμύθια αιώνων που διηγούνται οι γιαγιάδες και οι παππούδες στα εγγόνια και διαβάζουν οι γονείς στα παιδιά, οι γοργόνες ζουν, μεταλλάσσονται και προσαρμόζονται στην πραγματικότητα κάθε εποχής. Το ίδιο και η γοργόνα του Βασίλη Κουτσιαρή και της Κατερίνας Βερούτσου, που παίρνει σάρκα και οστά από μια συγγραφική πένα, από χρωματιστά μολύβια και πινέλα και από τη φαντασία κάθε αναγνώστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου