Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για το καλοκαίρι!

Ελένη Δικαίου
Ο άνεμος στα μαλλιά της
Πατάκης
Ένα εφηβικό (και όχι παιδικό) μυθιστόρημα με ήρωες δυο νέους, που μόλις έχουν τελειώσει το σχολείο. Μια ιστορία που  απογειώνεται μέσα από τον νεανικό έρωτα, αλλά και προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, στην αλλαγή των δεδομένων και των καταστάσεων. Μια ιστορία που αναδεικνύει την αλήθεια της ουσίας και όχι του "φαίνεσθαι", την ομορφιά του "θέω" και όχι του κοινωνικού, συμβατικού, "πρέπει".
Ένα υπέροχο βιβλίο για να διαβαστεί στις γυμνασιακές και λυκιακές τάξεις και για να χαριστεί σε αγαπημένους εφήβους της ζωής μας!

Σπύρος Γιαννακόπουλος
Ο Τρύφωνας από τη Δρακολανδία
Πατάκης
Είναι άρεγε τα πράγματα πάντα έτσι όπως φαίνονται; Είναι όλοι οι δράκοι τρομακτικοί ή υπάρχουν και αυτοί που είναι φιλήσυχοι, βιβλιομανείς και μοναχικοί;
Ο Τρύφωνας είναι από τη Δρακολανδία και εξαιτίας της τρομακτικής του όψης δεν έχει φίλους...
Μια φανταστική αλλά ταυτόχρονα και αληθοφανής ιστορία με μάγους, δράκους, έρωτα, με πανταχού παρούσα την αιώνια μάχη του καλού και του κακού και τη μοναδική αξία του να είσαι διαφορετικός...
Για να δείτε συνέντευξη του συγγραφέα εδώ.

Ντέιβιντ Ουάλιαμς
Η γιαγιά μου η κλέφτρα
Ψυχογιός
Ένα βιβλίο - καθόλου κλασικό- για τη σχέση μιας γιαγιάς και του εγγονού της. Μια διασκεδαστική αλλά και τρυφερή ιστορία, που μετατρέπει τη "βαρετή" και δεδομένη σχέση σε μοναδική περιπέτεια και οδηγεί στον επαναπροσδιορισμό της. Γιατί η γιαγιά του Μπεν, δεν έιναι μια οποιαδήποτε γιαγιά...Στα νιάτα της ήταν παγκοσίως διάσημη κλέφτρα κοσμημάτων και όνειρό της ήταν να κλέψει τα κοσμήματα του Στέμματος! Μόλις ο Μπεν το ανακαλύπτει αυτό, καταστρώνει μαζί με τη γιαγιά του "ΤΟ" σχέδιο για την κλοπή των κοσμημάτων αυτών, θέλοντας να αποδείξει στους γονείς του πόσο σπουδαίος είναι! Και αυτό είναι που  αλλάζει για πάντα τη σχέση των δυο τους...
Ένα μοναδικό μυθιστόρημα με αληθινούς πρωταγωνιστές ανατρεπτικούς χαρακτήρες από την τρίτη ηλικία, που υπογραμμίζουν την άρνηση στην προκατάληψη και επιμένουν στην αξία της αποδοχής!
Για να δείτε αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου από την Τζελίνα Βογιατζόγλου   και από το blog Παιδικά βιβλία.
Δείτε βιντεάκι του βιβλίου εδώ. Το βιβλίο κυκλοφορεί και σε e-book.
 
Μαθητικές συγγραφικές ομάδες 
του προγράμματος Βιβλιοδεσμοί
Ένα πατάρι όνειρα
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Παπαδόπουλος 
Παιδιά από σχολεία όλης της Ελλάδας συνεργάζονται για να συνθέσουν μια υπέροχη ιστορία...Μια περιπέτεια με φαντασία, με μαγεία, με μυστήριο, με οικολογικούς προβληματισμούς, με κυρίαρχη την αξία της αλληλεγγύης και της επίμονης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο, καθώς και τη θέληση να διακρίνει κανείς τη θετική πλευρά όσων συμβαίνουν γύρω του...
Μια μοναδική και άκρως δημιουργική, μαθητική προσπάθεια, που αξίζει να διαβαστεί και να ταξιδέψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου