Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η πρώτη λογοτεχνική βαλίτσα επέστρεψε από το 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης! Τα παιδιά ψήφισαν το βιβλίο που τους άρεσε περισσότερο και μας έστειλαν τις δραστηριότητες που έκαναν με αυτό!



                                                                    
Αλήθεια, έχετε πάει στο φεγγάρι; Εμείς πήγαμε παρέα με την Έλλη. Τώρα θα αναρωτιέστε ποια είναι η Έλλη, και με το δίκιο σας! Η Έλλη λοιπόν, είναι η ηρωίδα της συγγραφέα Μαρίας Παπαγιάννη από το βιβλίο «Η Έλλη στο φεγγάρι», εικονογράφηση του Θανάση Δήμου, των εκδόσεων Πατάκη.
Η ιστορία με λίγα (δικά μας) λόγια:
H Έλλη είναι ένα κοριτσάκι στην ηλικία μας. Οι καλοκαιρινές της διακοπές τελείωσαν κι επιστρέφει σπίτι μαζί με τη μητέρα της. Καθώς ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο η Έλλη βλέπει το μεγάλο, κόκκινο Αυγουστιάτικο φεγγάρι και ενθουσιάζεται! Η μαμά καταφέρνει να το δει κι αυτή. Ξέρετε δεν είναι εύκολο να οδηγείς και να θαυμάζεις το φεγγάρι. Αχ να το έβλεπε και ο μπαμπάς… η Έλλη του τηλεφωνεί αλλά ο μπαμπάς έχει πολύ δουλειά, δεν βρίσκει χρόνο να θαυμάσει το φεγγάρι. Το ίδιο και η κυρία από τα διόδια και ο μαέστρος από το διπλανό αυτοκίνητο. Όλοι είναι πολύ απασχολημένοι και πολύ βιαστικοί για να χαζέψουν το φεγγάρι. Όμως καμιά φορά η μαγεία είναι μεταδοτική. Ή Έλλη με τον ενθουσιασμό της καταφέρνει να τους κάνει όλους να θαυμάσουν το φεγγάρι… από στόμα σε στόμα οι επιβάτες των αυτοκινήτων παίζουν το σπασμένο τηλέφωνο.
- Διακοπή για να παίξουμε το σπασμένο τηλέφωνο: όπως είμαστε καθισμένοι ψιθυρίζει ο ένας στο αφτί του άλλου: το φεγγάρι. Ο τελευταίος το φωνάζει δυνατά και δείχνει το σημείο που υποτίθεται ότι βλέπει το φεγγάρι.
Συγνώμη για τη διακοπή… ο μαέστρος ενθουσιάζεται! Το φεγγάρι μοιάζει με ένα μεγάλο τύμπανο στα μάτια του.
- Διακοπή και πάλι… Στα δικά μας μάτια το φεγγάρι μοιάζει σαν μια μεγάλη μπάλα παγωτό με γεύση μπανάνα, σαν κέρμα, σαν κουμπί, σαν τυρί, σαν μπαλάκι του τένις, σαν μπισκότο. Αν δεν μας πιστεύετε κοιτάξτε και τις ζωγραφιές μας.
Άραγε ο μπαμπάς της Έλλης θα καταφέρει να δει το φεγγάρι;
- Διακοπή και πάλι… οι δικοί μας μπαμπάδες σταμάτησαν τη δουλειά τους για να
θαυμάσουν μια ζωγραφιά μας, να δουν ένα μερμήγκι να κουβαλάει την τροφή του, να δουν μια περίεργη κατασκευή με τουβλάκια, να δουν ένα ωραίο γκολ (σε επανάληψη), ένα ψάρι με περίεργο χρώμα, μια κατασκευή με άμμο…
Μας άρεσε αυτό το βιβλίο ,πήρε 22 ψήφους χαρούμενης φατσούλας.
 Σε ευχαριστούμε Χρύσα Κουράκη γιατί με τη βιβλιοβαλίτσα σου κατάφερες να μας ταξιδέψεις μέχρι το φεγγάρι!

                                                                                         Τα παιδιά του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Μάκρης
Νοέμβρριος 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου