Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συνάντηση με τη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα

 

Στη δεύτερη συνάντηση του β' κύκλου της Λέσχης Ανάγνωσης μάς επισκέφθηκε η συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα (περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της  εδώ). Η Ιωάννα μίλησε με τους εκπαιδευτικούς για το πώς ξεκίνησε να γράφει, για τις επιλογές και επιρροές της στα θέματα των βιβλίων της.

Μαζί της έφερε αγαπημένα της εικονογραφημένα βιβλία μικρής φόρμας, τα οποία παρουσίασε, εξηγώντας μας τους λόγους που τα κάνουν ξεχωριστά.
Καθώς η δεύτερη συνάντηση της ομάδας ήταν αφιερωμένη στα βιβλία μικρής φόρμας, η Ιωάννα μάς διάβασε το καινούριο της βιβλίο Η Ζωή που περισσεύει...
 (περισσότερα για το βιβλίο εδώ), το συζητήσαμε και απολαύσαμε την εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου.
Στη συνέχεια τα μέλη της Λέσχης χωρίστηκαν σε ομάδες και επέλεξαν ένα από τα βιβλία που πρότεινε η Ιωάννα ή από αυτά που είχαμε στη βιβλιοθήκη μας. Το διάβασαν, σχεδιάσαν φιλαναγνωστικές δραστηριότητες και τις παρουσίασαν σε όλη την ομάδα (οι δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν θα αναρτηθούν στη συνέχεια).
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που η συνάδελφος Αθανασία Κέλλη, η οποία είχε δουλέψει στην τάξη της άλλα βιβλία της Ιωάννας, παρουσίασε τις δουλειές των παιδιών.
 
Οι συναντήσεις με τους συγγραφείς είναι πάντα ιδιαίτερες για εμάς και γι' αυτό ευχαριστούμε θερμά την Ιωάννα Μπαμπέτα που μας αφιέρωσε πρόθυμα το χρόνο της!

 

 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου